Följ
Site Search
sv en
 
 

Second Opinion

Kvalitetssäkring

Skilj dig från mängden med en
professionellt genomförd intervju
Står ni inför en nyrekrytering?
Har ni svårt att välja ”rätt” kandidat?

Vare sig ni gör en intern eller extern rekrytering är en objektiv utvärdering av kandidater en kvalitetssäkring av processen.

Hudson kan då bistå med en ”2nd Opinion”. Både kunder och konkurrerande rekryteringsföretag vänder sig till oss för hjälp med en 2nd opinion.

Hudsons 2nd Opinion innebär att kandidaten får utföra analyser/tester inklusive återkoppling. Dessutom utför en av Hudsons konsulter en kompetensbaserad intervju utifrån den aktuella tjänstens nyckelkompetenser.
 

En 2nd Opinion innehåller:

 

Kompetensbaserad intervju

Våra konsulter identifierar tillsammans med kunden relevanta kompetenser för den aktuella rollen från Hudsons kompetensmodell 5+1. Ett urval av dessa kompetenser behandlas i intervjun där frågorna är skapade för att ta fram konkreta exempel på de aktuella kompetenserna och ge en bild över kandidatens potential.
 

Personlighetsprofil (BAQ)

Analysen genomförs online via Internet innan det personliga mötet med en Hudson-konsult och resultatet sammanställs utifrån de utvalda kompetenserna. Högre positioner kan även jämföras med en Europeisk ”Senior Leadership Profile”.

Motivationsanalys (MDQ)
Analysen genomförs online via Internet innan det personliga mötet med en konsult från Hudson och resultatet sammanställs och utvärdera utifrån en fördefinierad motivationsprofil relevant för rollen.
 

Färdighetstest

Testet genomförs antingen online via Internet eller på plats innan det personliga mötet. Hudson erbjuder olika typer av färdighetstester, verbala, numeriska eller abstrakta, beroende på aktuell roll.

Kandidaten får direkt återkoppling av analyser och tester och ett material att ta med sig hem. Hudsons konsulter sammanställer resultatet i en rapport till uppdragsgivaren. Rapporten omfattar en beskrivning av kandidatens potential i den aktuella rollen, kandidatens starka sidor och utvecklingsområden samt en sammanfattning av personlighetsprofil, motivationsanalys och färdighetstest relaterade till utvalda kompetenser och aktuell roll.

Vid 2nd opinion uppdrag där flera kandidater utvärderas inför samma roll kan också en översiktlig jämförelse göras mellan kandidaternas resultat.

 

Visste du?

Som en del i vår rekryteringsprocess utvärderar vi alla kandidater vi presenterar för kund med vårt eget personlighetsformulär (Business Attitudes Questionnair).

Utan extra kostnad.

 
© 2011 - 2020 Hudson Global — All Rights Reserved
 
HUDSON

Hudson (NASDAQ: HSON) är en ledande leverantör av rekryteringstjänster, uthyrning av chefer och specialister samt tjänster inom Talent Management över hela världen. Från enstaka rekryteringsuppdrag till hela projektlösningar, hjälper vi våra kunder att nå större organisatorisk framgång genom att utvärdera, rekrytera, utveckla och engagera de bästa och mest begåvade medarbetarna i sina organisationer. Hudson har idag mer än 2 000 professionella medarbetare som hjälper kunder och kandidater i drygt 20 länder.